Skip to main content

Geplaatst: 13 Sep 2016 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Nieuws

BRANDWEER IN FOUTE GEMEENTE

 

BRANDWEER IN DE JUISTE STRAAT MAAR FOUTE GEMEENTE

 

Een brand heeft zaterdagnamiddag schade aangericht in slagerij Noël en Nathalie in de Molenstraat in Herenthout. De interventie van de hulpdiensten verliep minder vlot dan gewoonlijk. Door een fout in de communicatie werden de hulpdiensten in eerste instantie uitgestuurd naar de Molenstraat in Morkhoven.

Iets na 15 uur vloog een pot met vetstof, die op een kookvuur stond in een werkruimte achter de slagerij, plots in brand.

Uitbaatster Nathalie en medewerkster gingen de vlammen meteen te lijf en konden zo gelukkig voorkomen dat de brand verder uitbreidde. Beide vrouwen ademden daarbij rook in en de uitbaatster liep tweedegraadsbrandwonden op aan de handen. Ze werden ter plaatse verzorgd in de ziekenwagen.

 

De snelle reactie van de slagersvrouw was in dit geval heel belangrijk, want de interventie van de hulpdiensten liep niet van een leien dakje.

Door een fout in de communicatie waren de hulpdiensten uitgestuurd naar de Molenstraat in Morkhoven te Herentals. De ploeg was acht minuten na de oproep ter plaatse in Morkhoven en heeft meteen gesignaleerd dat de opgegeven locatie niet de juiste kon zijn. Er is dan teruggekoppeld naar het hulpcentrum en naar de melder en toen bleek dat het niet Herentals, maar Herenthout moest zijn.

 

« Terug naar Blog