Skip to main content

Geplaatst: 05 Sep 2016 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Nieuws

Na zes jaar weigeren Scouts jongen met spierziekte

 

De start van het nieuwe jaar van de scouts is slecht begonnen voor de 14-jarige zoon van Gunther Verheyden uit Ekeren. Na zes jaar is zijn zoon, die aan de ziekte van Duchenne lijdt, niet meer welkom bij de Scouts Sint Mauritius 'Den 51ste' in Kapellen. De ziekte van Duchenne is een progressieve spierziekte.

 

Op zijn zesde werd de ziekte vastgesteld, waardoor hij nu gedeeltelijk rolstoelafhankelijk is. Ondanks dat de spierziekte verergert, doet hij het heel goed. De ouders weten ook dat hij niet alle uitstappen en activiteiten kan meedoen. Maar de vergaderingen en activiteiten aan het lokaal, daar zag hij altijd enorm naar uit.

Vooral de manier waarop de beslissing werd meegedeeld was kwetsend. Al vanaf juli mailt Gunther naar de groepsleiding om afspraken voor het nieuwe jaar te maken. Maar er kwam nooit een antwoord. Na aandringen kreeg hij een mail dat het verdere lidmaatschap niet zomaar kon en dat het moest worden besproken. Uiteindelijk ontving de familie Verheyden één dag voor de 'overgangsdag' met barbecue een mail met de melding dat een verlengd lidmaatschap niet meer mogelijk was. De reden zou zijn dat de leiding het niet ziet zitten om dit extra engagement aan te gaan.

 

Bram Leppens van de Kapelse jeugdvereniging zegt dat er zeker een uitleg zal komen. Ze wensen dit graag intern op te lossen door de beslissing aan het gezin uit te leggen.

De jongen zou mogelijk overstappen naar Scouts Mariaburg, waar zijn zus ook gaat. Gunther zegt met de open brief de jeugdvereniging niet zwart te willen maken want deze mensen zijn uiteindelijk ook vrijwilligers. Maar volgens hem toont dit aan dat er nog veel werk is. 

« Terug naar Blog