Skip to main content

Geplaatst: 05 Sep 2016 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Nieuws

Negentienjarige sterft van ontbering in tentje in Gentse Blaarmeersen

 

In de Blaarmeersen is afgelopen weekend het lichaam gevonden van de negentienjarige Jordy Brouillard. Een wandelaar trof hem aan in een tentje dat goed verstopt was in de struiken. Jordy sleet zijn hele jeugd in instellingen, tot hij daar op zijn 18de moest vertrekken. Het parket van Gent onderzoekt zijn dood, maar er zijn op het eerste zicht geen tekenen van geweld. Hij stierf wellicht van ontbering.

 

Jordy heeft zijn kindertijd in jeugdinstellingen doorgebracht en had nauwelijks vrienden. Activiste en journaliste Saskia Van Nieuwenhove stelt dat zijn dood te maken heeft met gebrekkige opvolging na zijn achttiende verjaardag, het moment wanneer hij uit de instellingen vertrok.

"Ik heb verschillende mails van een vertrouwenspersoon van de jongen, die al sinds maart 2015 aan de alarmbel trekt", zegt de activiste. Die vertrouwenspersoon zou haar hebben gemeld dat Brouillard moest vertrekken uit de voorziening waar hij werd geholpen, maar dat hij niet in staat was om voor zichzelf te zorgen.

Een medewerker binnen de jeugdhulp benadrukt dat er wel degelijk pogingen zijn ondernomen om de jongen ook na zijn 18de verjaardag verder te begeleiden. Zo zou hij zelfstandig in een studio hebben gewoond, maar uiteindelijk zelf beslist hebben om de banden met de hulpverlening te verbreken.

« Terug naar Blog