Skip to main content

Geplaatst: 02 Sep 2016 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Nieuws

Kinderen wonen onder stad in riool

 

In een stadje ten zuiden van de Amerikaanse metropool Seattle, hebben arbeiders ontdekt dat er kinderen in een riool onder de straat woonden.

Toen de mannen in de buurt waren om meters uit te lezen, zagen ze een putdeksel dat niet goed gesloten was. Ze duwden het bijna 40 kilo wegende metalen putdeksel snel weer dicht, om te voorkomen dat iemand in het gat zou vallen. Later op de dag merkten ze op dat het deksel opnieuw tot tweemaal toe open stond, waarna ze het telkens opnieuw sloten. 

Toen de mannen, voor de vierde keer, het deksel opnieuw los op straat zagen liggen, hadden ze er genoeg van. Ze belden de rioolcrew, die besloot om in het riool af te dalen om te onderzoeken wat er gaande was en hoe het kon dat het deksel telkens weer opensprong. 

Het team daalde 4,2 meter af, het riool in en daar vonden ze kinderspullen: een verrekijker, speelgoed, snoep, kleding en een soort van geïmproviseerd bedje. Na een tijdje rond het riooldeksel bezig geweest te zijn, ontdekte iemand plots twee jongetjes die aan het kijken waren. De jongetjes, die rond de twaalf leken te zijn, vertelden dat ze in het riool woonden. Dit is uitermate gevaarlijk, niemand zou daar mogen zijn.

De man waarschuwde de kinderen voor de gevaren van hun verblijfplaats. "Wanneer de arbeiders het riool afdalen dragen ze beschermende pakken, aangezien methaangas, een bijproduct van composterend afval, zich in de tunnels kan opbouwen en in hoge concentraties verstikkend kan werken", zegt hij. "De kinderen worden niet enkel daaraan bloot gesteld, maar ook aan knaagdieren die in het riool leven en ziektes bij zich kunnen dragen. Daarbij komt ook nog eens dat als een auto op de rioolput zou parkeren, ze opgesloten zitten." 

Waar de kinderen vandaan kwamen bleef onduidelijk. Hun spullen werden in ieder geval verwijderd en volgens lokale bronnen zijn de kinderen niet meer in de buurt gezien. Waar ze naartoe zijn gegaan, weet niemand. 

Tot ieders grote spijt is het niet ongewoon dat dakloze mensen zich in grote Amerikaanse steden in riolen en oude, niet meer in gebruik zijnde metrotunnels terugtrekken.

« Terug naar Blog