Skip to main content

Geplaatst: 09 May 2016 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Nieuws

Werfkraan valt op sporthal school.

Bij een zwaar ongeval op de werf van een school in Kortrijk zijn vier gewonden gevallen. Een grote torenkraan raakte uit balans en stortte neer, bovenop de sporthal van de RHIZO Campus Oost. Vier arbeiders raakten gewond, onder hen de kraanman die gekneld raakte onder het gevaarte.

Aan de Campus Oost van de hotelschool RHIZO wordt druk gebouwd aan een nieuw schoolgebouw. Op die werf verloor de torenkraan zijn tegengewicht, raakte uit balans en stortte naar beneden, recht op de sporthal.

Het schoolterrein werd onmiddellijk ontruimd en alle leerlingen zijn intussen veilig geëvacueerd.

De leerlingen zijn erg geschrokken van het gebeuren. Velen onder hen zagen het ongeval door de ramen van hun klaslokaal. Alle scholieren zijn ondertussen ondergebracht in de nabijgelegen Sint-Theresiakerk. Daar kunnen ze opgehaald worden door hun ouders. De school heeft ook een infonummer geopend waar ouders terecht kunnen. Dit nummer is 056-21.51.5

 

Kraanman gewond

De kraanman die op het moment van het ongeval aan het werk was, raakte levensgevaarlijk gewond. Hij raakte gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook drie andere arbeiders raakten gewond.

 

« Terug naar Blog