Skip to main content

Geplaatst: 06 Apr 2016 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Tips and Advice

Wereldgezondheidsdag 2016: Diabetes bestrijden

 

Zoals ieder jaar vraagt de World Health Organisation even aandacht te schenken voor gezondheid en ziektes in de wereld. Dit jaar valt deze dag op 7 april.

 

In 2012 heeft diabetes voor 1,5 miljoen sterfgevallen gezorgd. Ongeveer 350 miljoen mensen hebben wereldwijd diabetes, en dit zal hoogstwaarschijnlijk nog verdubbeld worden over de volgende jaren.

 

Er zijn 2 grote types van diabetes. Type 1 is het te weinig produceren van insuline en type 2 is wanneer het lichaam de insuline ineffeciënt gebruikt. Type 2 komt vaker voor dan type 1 en is goed voor 90% van alle diabetes gevallen wereldwijd.

 

Een paar simpele veranderingen in de levenstijl helpen al om diabetes type 2 te voorkomen of te vertragen. Één van deze aanpassingen, dat vele voordelen heeft voor de gezondheid, is het opbouwen van een fysieke activiteit samengaand met een evenwichtige voeding.

 

Meer bewegen binnenshuis kan ook helpen de bloeddruk, de bloedsuiker, de cholesterol en de triglyceriden op peil te houden. Daarbij helpt het ook de stress te verminderen en versterkt het je hart, spieren en botten. Al deze factoren helpen bijdragen bij het voorkomen van diabetes.

 

« Terug naar Blog