Skip to main content

Geplaatst: 08 Feb 2017 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Gezondheid

Snoozers zijn intelligenter, creatiever én gelukkiger.

Mensen die graag op de snooze-knop drukken zijn intelligenter, creatiever en gelukkiger.

Ben jij ook zo iemand die 's ochtends de snooze-knop meerdere keren indrukt om nog even verder te snoezen? Hoezeer de wetenschap er ook op hamert dat je zo je bioritme in de war stuurt en hoe groot het risico op overslapen ook mag zijn: er is ook goed nieuws. Je bent waarschijnlijk intelligenter, creatiever en zelfs gelukkiger dan mensen die bij het eerste wekkersignaal uit bed springen.

De Britse studie met als titel 'Waarom nachtuilen intelligenter zijn' legt een verband tussen 'snoozen' en creativiteit, intelligentie en een onafhankelijke geest. De auteurs argumenteren dat deze vorm van aanpassing aan het moderne leven een teken is van uitmuntende intelligentie. Dit is in tegenstelling tot mensen die nog leven en slapen zoals onze voorouders: er vroeg in en er vroeg ook weer uit.

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je slim moet zijn om de snoozeknop te bedienen want het is een recente uitvinding waarop de evolutie ons niet heeft voorbereid.
 

Ook wordt gezegd dat wie luistert naar de noden van zijn lichaam en zich niet plooit naar de wekker, zal wellicht zijn passie najagen en eigen oplossingen voor problemen vinden. Dat maakt de snoozers creatiever en onafhankelijker.


De universiteit van Southhampton vergeleek de socio-economische situatie van verschillende mannen en vrouwen met hun slaappatroon. De mensen die na elf uur 's avonds gaan slapen en pas na acht uur opstaan bleken meer inkomen en een comfortabelere levensstijl te hebben. 
 

« Terug naar Blog