Skip to main content

Geplaatst: 23 Jan 2017 van Admin - Acorn Trapliften België & gearchiveerd onder Nieuws

Kindermoordenaar vrij door procedurefout.

Kindermoordenaar op vrije voeten omdat onderzoeksrechter 45 minuten te laat is.

 

Philippe Rouffaer, die op 30 december 2016 zijn twee dochtertjes vermoord heeft, is vrijgelaten wegens procedurefouten. Reden hiervan is dat de onderzoeksrechter 45 minuten te laat was om zijn aanhoudingsmandaat af te leveren. En dus had de kamer van inbeschuldigingstelling geen andere keuze dan de man vrij te laten.

 

Het drama speelde zich op vrijdagochtend 30 december 2016 af in Soumagne (Luik). De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand, maar al snel werd duidelijk dat het om een gezinsdrama ging. De vader, die gescheiden leefde van zijn vrouw, had eerst zijn dochters Loana (8) en Naora (11) vermoord en stak daarna de woning in brand. Hij had ook geprobeerd zelfmoord te plegen door zijn aders door te snijden, maar hij kon gered worden.

 

Op 1 januari werd hij een eerste keer verhoord door de politie. De dag daarna werd hij in de namiddag voor de onderzoeksrechter geleid met het oog op zijn aanhouding. Alleen moest dat aanhoudingsbevel voor 14 uur ondertekend worden om de wettelijke termijn van 24 uur niet te overschrijden. Het is hier dat de onderzoeksrechter 45 minuten te laat was, zo melden Waalse media.

 

Bijgevolg vroeg de verdediging de vrijlating van de vader op basis van procedurefouten.

Donderdag liet de kamer van inbeschuldigingstelling hem vrij.

 

Hij zal zich later wel voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de moord op zijn twee dochtertjes en voor opzettelijke brandstichting.

 

« Terug naar Blog